Een typisch Spaans gerecht, paella. Voorheen vooral met vis maar tegenwoordig zijn er diverse soorten paella met o.a. kip, chorizo en zoete aardappel! Wij denken dat dit gerecht u extra zal smaken met een glas mooie wijn van Montecillo Rioja Crianza. Deze Paella vraagt om een wijn met een rijke smaak en een stevige structuur.
Dit heeft u nodig:
· Fles Montecillo Rioja Crianza
· 600 gr kipfilet
· 200 gr chorizo
· 500 gr zoete aardappelblokjes
· 400 gr paella rijst
· Ui
· Citroen
· 3 takjes peterselie
· 1 liter kippenbouillon
· Tuinerwten extra fijn
· Vleestomaten
· Een rode puntpaprika
· Optioneel rozijnen
· Olijfolie
· Paellapan of een andere grote platte pan
Voorbereiding
1. Snij de ui en peterselie in fijne stukjes en de kipfilet, tomaten en de chorizo in normale stukjes. Verhit de pan met een scheutje olijfolie en doe hier de ui en chorizo in. Bak circa 4 minuten en doe dan de kipfilet erbij. Laat de gesneden tomaten nog even apart liggen.
2. Voeg de ongekookte rijst toe in de pan en bak tot de korrels een beetje glanzend zijn, voeg dan de tomaat toe.
3. Schenk de helft van de kippenbouillon in de pan en laat de rijst hier circa 8-10 minuten lekker inkoken. Snijd tussendoor de puntpaprika alvast in ringetjes.
4. Voeg de zoete aardappelblokjes, de erwtjes en de rest van de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Tussendoor even roeren. Leg de paprikaringen op de rijst en laat de paella nog een paar minuten zachtjes garen.
5. Breng de paella extra op smaak met peper en strooi de peterselie er nog over. Voeg als garnering partjes citroen toe. Vul een glas Montecillo Rioja Crianza in en laat het u smaken.
Eet, drink, dans en zing de Macarena. Geniet van de zomeravonden!☀️
Klik hier voor meer Montecillo wijnen.